Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Europoslankyňa Beňová je ZHROZENÁ! Želať trojročnému dievčatku niečo takéto je šialené

Monika Beňová Zobraziť galériu (3)
Monika Beňová (Zdroj: Facebook/ Monika Beňová)

BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Beňová sa venuje okrem práci v Európskom parlamente aj mamičkovským povinnostiam. Leu, ktorá vlani v novembri oslávila tri roky, má s právnikom Ľubomírom Klčom. Aj keď je to náročné, Beňová sa snaží oba svety zvládať. Cez víkend však ostala zhrozená, keď uvidela komentár na jej profile na sociálnej sieti. Jej dcére niekto želal, "aby zhorela v pekle".

"Mne v princípe nevadí, kto si čo myslí o mne a aj čo o mne napíše. Ale želať trojročnému dievčatku takéto niečo, je naozaj šialené," napísala na sociálnej sieti a zverejnila snímku, na ktorej zachytáva nenávistný komentár smerujúci na jej dcérku.

Europoslankyňa Beňová je ZHROZENÁ!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Monika Beňová)

"Nepotrebujem aby sa ma niekto zastával, ani nepotrebujem, aby ma ktokoľvek ľutoval. Mám 55 rokov a som dostatočne silná aby som zvládla svoj život. Ale ak niekto takto útočí na moju rodinu, je to ozaj na zamyslenie, kam sa niektorí blázni dostali vo svojej nenávisti," dodala.

Monika Beňová s dcérkou Leou
Zobraziť galériu (3)
Monika Beňová s dcérkou Leou  (Zdroj: Facebook/Monika Beňová)

Europoslankyne sa po zverejnení otrasného komentára na jej dcéru ľudia zastali a vyjadrili nad takýmto konaní rozhorčenie. "Takto útočiť na nevinné dieťa. Rodinu a deti ťahat do politiky je tak úbohe a bezcitné," napísala jedna z nich. "Nepochopím, ako sa jeden človek môže znížit na takúto úroveň," zamýšľa sa ďalšia.

Obeťami nenávistných komentárov sa na sociálnych sieťach stávajú nielen političky, ale vo veľkom útočia aj na novinárky. Medzi nimi sú napríklad redaktorka RTVS Marta Jančkárová, ktorej sa vyhrážali likvidáciou či mučením, moderátorke Jane Krescanko Dibákovej želali smrť spolu s jej deťmi či novinárka Zuzana Kovačič-Hanzelová, ktorá je nenávistnými komentármi priam bombardovaná. 

archívne video

Tlačová konferencia k spusteniu iniciatívy Zastavme nenávisť (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: Monika BeňováNenávistné komentáre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu