Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Desivá zámena: Bábätko je v kóme! Babička si poplietla vodu s vínom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Štvormesačný chlapček je v kóme po tom, čo jeho stará mama použila na výrobu mlieka víno namiesto vody.

Štvormesačné dieťa z Francavilla Fontana v južnom Taliansku je v kóme po tom, čo jeho stará mama omylom použila víno na zmiešanie dojčenského mlieka. Informuje o tom britský Daily Mail.

archívne video

Mladá vodička šoférovala pod vplyvom alkoholu: Jej spolujazdkyňa nafúkala ešte viac (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Babička si všimla chybu príliš neskoro

Žena si pri príprave dojčenského mlieka pomýlila fľašu vína s fľašou s vodou. Fľašu s osudnou zmesou v pondelok popoludní podala babka svojmu vnukovi. Dieťa trochu vypilo, ale potom fľašu odmietlo. Babička potom pričuchla k fľaške a uvedomila si svoju osudovú chybu. Chlapca okamžite odviezla do neďalekej nemocnice Perrino.

Tam malému pacientovi vypumpovali žalúdok a zaintubovali ho. Neskôr bol prevezený do detskej nemocnice Giovanni v Bari a umiestnený na jednotke intenzívnej starostlivosti. Stav bábätka je vraj momentálne stabilizovaný a stále sa zlepšuje. Podľa Daily Mail už nie je chlapec v ohrození života.

Do prípadu sa teraz zapojilo štátne zastupiteľstvo, ktoré skúma zdravotnú dokumentáciu dieťaťa. Podľa správ sa ona rozhodne, či vznesie na starú mamu obvinenie. Incident vyšetruje aj miestna polícia.

Alkohol je pre malé deti nebezpečný

Deti by nemali konzumovať alkohol vôbec, najmä malé deti. Dokonca sem patrí aj zvyškový alkohol od dojčiacich matiek. Ten môže naďalej existovať v materskom mlieku a potom byť skonzumovaný dieťaťom.

Preto sa matkám odporúča úplne sa vyhnúť konzumácii alkoholu počas dojčenia. Myšlienka vypiť slávny pohár sektu na stimuláciu produkcie mlieka je tiež mylná. Alkohol v skutočnosti znižuje produkciu.

Viac o téme: VínoBábätkoKóma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu